۲۴ فروردين ۱۴۰۴
به روز شده در: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۷
کد خبر ۱۰۴۸۰۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۲-۰۱-۱۴۰۴
کد ۱۰۴۸۰۰۸
انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۲-۰۱-۱۴۰۴

مجله تخصصی نظامی آمریکا: آمریکا برای جنگ با ایران بمب افکن B-2  کافی ندارد

مجله تخصصی نظامی آمریکا: آمریکا برای جنگ با ایران بمب افکن B-2  کافی ندارد
بمب افکن های B-2 آمریکا تاکنون در یک محیط پدافندی جدی امتحان خود را پس نداده و غالبا در عملیات های نظامی علیه کشورهای ضعیف فاقد پدافند کافی (عراق 2003 و افغانستان 2001 و یمن 2024) عملیات کرده اند.

یک مجله تخصصی نظامی آمریکایی در گزارشی محدودیت های آمریکا را در صورت آغاز یک جنگ جدی با ایران و یا چین را برشمرده و از جمله آنها به تعداد بسیار کم و ناکافی بمب افکن رادارگریز " بی -2" اشاره کرده است.

به گزارش عصرایران، وبگاه مجله نظامی "1945"، در این باره نوشت:

"نیروی هوایی ایالات متحده در حال حاضر 5 فروند بمب افکن رادارگریز B-2 Spirit را در پایگاه نظامی در "دیگو گارسیا" دارد که در بحبوحه تشدید تنش ها با ایران و "نیروهای نیابتی" آن در یمن، موقعیتی راهبردی دارد.

ناوگان محدود 20 بمب افکن B-2 اگرچه توانایی بالایی دارد، اما نشان دهنده کمبود طولانی مدتی است که می تواند بر آمادگی نظامی آمریکا در درگیری با کشورهایی مانند چین یا ایران تاثیر بگذارد.

این بمب افکن که در ابتدا قرار بود 133 فروند از آن تولید شود، اما در نهایت به دلیل محدودیت بودجه تنها 21 فروند از آن تولید شد و همین مساله قابلیت این نوع از ناوگان هوایی آمریکا را به شدت کاهش داد. 

مجله تخصصی نظامی آمریکا: آمریکا برای جنگ با ایران بمب افکن B-2  کافی ندارد

حضور B-2 ها نشان دهنده یک تهدید قوی است که می تواند حملات ویرانگر را با بمب های سنگر شکن انجام دهد.

پرزیدنت ترامپ در موضع گیری های خود بر مذاکرات تاکید می کند، اما به ایران نسبت به عواقب شدید در صورت ادامه حملات "حوثی ها" هشدار می دهد و این گمانه زنی ها در مورد حملات احتمالی به اهداف ایرانی را افزایش می دهد.

در حال حاضر، نیروی هوایی آرزو می کند که ای کاش بمب افکن های B-2 بیشتری می داشت.

یک چهارم ناوگان بمب افکن های رادارگریز B-2 Spirit آمریکا در پایگاه "دیگو گارسیا" در جنوب اقیانوس هند قرار دارد و حضور این B-2 ها یک نمایش عمومی قدرت است. 

باید پرسید که آیا ایالات متحده در حال برنامه ریزی برای حملات هوایی بیشتر در یمن و یا حملات هوایی علیه ایران است؛ یا اینکه فقط دنبال نمایش قدرتی است که دولت از آن استفاده می کند تا به ایران نشان دهد که تاسیسات هسته ای اش ممکن است در خطر باشد.

پایگاه "دیگو گارسیا" حدود 2360 مایل (3800 کیلومتر) از ایران فاصله دارد اما به اندازه‌ای دور است که دوربردترین موشک ایران نتواند به آن برسد.( هر چند مقامات نظامی ایرانی اخیرا تهدید کرده اند این پایگاه در تیررس آنهاست و حتی از احتمال حمله پیشدستانه به این پایگاه سخن می گویند.)

 B-2  ها می توانند از پایگاه اصلی خود در ایالت "میسوری" آمریکا نیز به سمت ایران پرواز کنند، زیرا آنها قبل از نیاز به سوخت گیری حدود 7 هزار مایل بُرد دارند.

در حالی که 5 بمب افکن B-2 محموله عظیمی از تسلیحات را حمل می کنند، نیروی هوایی احتمالا آرزو می کند که در این زمان بیشتر از این نوع بمب افکن در اختیار داشته باشد.

B-2 هواپیماهای فوق العاده ای هستند، اما به اندازه کافی وجود ندارند.

B-2 هنوز یکی از -اگر نگوییم تنها - رادارگریزترین بمب افکن های جهان است (هر چند در دهه 1990 میلادی یک فروند از آنها بر فراز یوگسلاوی سابق و با یک موشک ضدهوایی روسی سرنگون شد.) با این حال، نیروی هوایی تنها 20 فروند از آن دارد که بسیار ناکافی به نظر می رسد، به خصوص اگر ایالات متحده قصد جنگ با کشورهایی چون چین و یا حتی ایران را داشته باشد.

نیروی هوایی در ابتدا 133 فروند از این نوع بمب افکن را می خواست سپس این تعداد را به 75 کاهش داد و در نهایت به دلیل محدودیت های بودجه به داشتن 21 فروند از این نوع بمب افکن رضایت داد.  

مجله تخصصی نظامی آمریکا: آمریکا برای جنگ با ایران بمب افکن B-2  کافی ندارد

B-2 Spirit از چهار موتور جنرال الکتریک F118-GE-100 نیرو می گیرد که هر کدام بیش از 17 هزار پوند نیروی رانش دارند. سقف پروازی آن 50 هزار فوت است و می تواند سلاح های متعارف یا هسته ای را حمل کند.

هر چند این بمب افکن هنوز روی اهدافی که به خوبی با پدافندهای هوایی پوشش داده شده اند، امتحان عملیاتی پس نداده است و غالبا مسیرهای پروازی خود را نه از روی کشورها بلکه روی اقیانوس های آزاد طی می کند.

نیروی هوایی آمریکا قصد دارد B-2 را با بمب افکن نسل جدید B-21 Raider جایگزین کند و 100 فروند از آنها بسازد؛ هرچند هنوز معلوم نیست که آیا 100 فروند از بمب افکن جدید نیازهای نظامی آمریکا را در سال های آتی پوشش خواهد داد یا نه؟

 

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
کشف ۱.۵ میلیون شیء فضایی ناشناخته توسط یک دانش‌آموز دبیرستانی چگونه عظمت آمریکا را از بین ببریم؟ 13 سال قبل سعید جلیلی درباره مذاکرات هسته‌ای چه می‌گفت / بسته پیشنهادی چه بود؟ شلیک ۲ موشک از یمن/ فرودگاه بن گوریون تعطیل شد پیش‌بینی گرد و خاک برای خوزستان فلاحت پیشه: به نظر می‌رسد سیاست مذاکراتی اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌ها باشد بیانیه نماوا درباره مشکلات سریال ازازیل و پاسخ به کارگردان نبرد غول‌های موبایل: شیائومی 15 اولترا در مقابل اوپو فایند X8 پرو و آیفون 16 پرو؛ کدام یک دوربین بهتری دارد؟ (نمونه عکس) معماری نو در قلب زرگری شیراز: جزئیات یک پروژه جذاب (عکس) وزارت بهداشت: ۱۵ درصد ایرانی‌‌ها مسواک نمی‌زنند وزیر دفاع آمریکا: اگر مذاکرات با ایران شکست بخورد وزارت‌خانه من راه‌هایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دارد دیدار الجولانی با رئیس امارات در ابوظبی مهدی سنایی: مذاکره‌کنندگان هسته‌ای نماینده کل نظام هستند از خلبانی بدون پرواز! تا مأمور خرید هواپیما؛ شیرودی در تونس چه می‌کند؟ گرامیداشت محمد سریر در نخستین کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران